THE ART IN TRANSPORT, DAT MAKEN WE GRAAG VOOR U WAAR!

NIEUWS


10-03-2017

NIEUWE WEBSITE ROEMAAT TRANSPORT ONLINE

LICHTENVOORDE - Met trots presenteren wij onze nieuwe website. Na een periode van ontwikkelen en optimaliseren staat sinds 10 maart 2017 de nieuwe website www.roemaat.nl online. De website is in een geheel nieuw jasje gestoken en voorzien van een fris design.

Door de nieuwe opzet en menustructuur is de website geheel vernieuwd, eigentijds en overzichtelijk zodat je als bezoeker makkelijk en snel de weg weet te vinden. Tevens is de gehele website responsive, ofwel uitstekend te bekijken op mobiel of tablet.

Met de gewijzigde structuur vind je binnen enkele muisklikken de oplossingen die wij kunnen bieden op alle gebieden van de logistieke dienstverlening. Tevens informeren wij je onder andere over het laatste nieuws en ontwikkelingen in de branche.
Wij danken i-3 reclamebureau voor de realisatie van de nieuwe website.  
 
A. Roemaat Transport B.V. 
27-01-2017

NIEUWE KOOIAPEN

De nieuwe "kooiapen" zijn vandaag afgeleverd en klaar om vele goederen veilig en perfect af te leveren voor onze klanten.
31-12-2016

2016 WAS TOPJAAR VOOR TRANSPORT EN LOGISTIEK

Het afgelopen jaar gaat voor de transport- en logistieksector de boeken in als het beste in 15 jaar. Het vertrouwen onder de transportondernemers neemt flink toe en zowel investeringen als de vraag naar chauffeurs groeien. Dat blijkt uit de conjunctuurenquête die transport en logistiek Nederland der leden heeft gehouden.
De transport- en logistieksector is een van de belangrijkste pijlers in de Nederlandse economie en dus een goede graadmeter voor economische groei.
De markt trok voor bijna iedereen aan, het laatste kwartaal verliep voor de ondernemers zelfs uitstekend. Vooral koeriers en verhuizers zagen hun opdrachten toenemen in 2016, een gevolg van de toenemende internetbestedingen en de inhaalslag op de huizenmarkt. Bijna 80 % van de aangesloten bedrijven sloot 2016 met ‚zwarte cijfers’ af, een record. Voor het vierde jaar op rij daalde het aantal faillisementen en bereikte het laagste punt sinds 2009.
 

INVESTERINGEN EN WERKGELEGENHEID

Het optimisme leidt ook tot nieuwe investeringen en is goed voor de werkgelegenheid. Het aantal ondernemers dat zegt ui te willen breiden is groter dan in de afgelopen 15 jaar. Een teken dat ondernemers verwachten dat 2017 niet onder gaat doen voor 2016. 
Al sinds 2015 zit het aantal werkenden in de sector transport en logistiek in de lift. Steeg het aantal werkenden in 2015 met 3,9 %, in 2016 is het met nog eens 4,6 % gestegen. Er is veel vraag naar chauffeurs. Er zijn momenteel zon 4150 vacatures in de transportsector.

KANTTEKENING

Als kanttekening gaven de ondernemers aan dat de prijsontwikkeling in sommige deelmarkten of segmenten nog steeds achterblijft bij de toegenomen vraag. Minder optimistisch waren bijvoorbeeld  internationale vervoerders, die te lijden hebben van scheve concurrentie. Zo kunnen in Oost-Europa gevestigde bedrijven beter concurreren vanwege het lagere welvaartsniveau n lager minimumloon.