THE ART IN TRANSPORT, DAT MAKEN WE GRAAG VOOR U WAAR!

NIEUWS


17-03-2020

17-04-2022

Nieuwe eigenaar: Thomas Kruip

Afgelopen zaterdag heeft Thomas Kruip, Algemeen Directeur van Aloys Roemaat Transport B.V. te Lichtenvoorde, bekend gemaakt de aandelen over te nemen van de huidige investeerder. Samen met Peter Roemaat heeft hij als nieuwbeklonken eigenaar het doel om de gezonde groei van het transportbedrijf voort te zetten.

Onder het genot van een lenteborrel zijn de medewerkers van Roemaat Transport op de hoogte gebracht van de overname. Tijdens een presentatie werd de medewerker meegenomen in het ontstaan, de groei en de toekomst van het transportbedrijf onder het motto ‘Samen verder onderweg’.
Vorig jaar kreeg Thomas de mogelijkheid om de aandelen over te nemen van de huidige investeerder Jan Paas. Hij heeft dit met beide handen aangepakt: “Voor mij was dit een kans om mijn ambitie voor het ondernemerschap waar te maken. Als algemeen directeur van Roemaat Transport ben ik dagelijks betrokken bij de uitvoering van ons nieuwe beleid. Gezonde groei, innovatie en focus op personeel en klanten zijn hierbij de pijlers. Met goede mensen om mij heen zetten we samen gedreven onze doelen voort. Jan is altijd een betrokken aandeelhouder geweest. Zo kon Roemaat Transport groeien tot het innovatieve bedrijf dat het nu is.”

Peter Roemaat: “De toekomst en continuïteit van ons familiebedrijf is door de overname van Thomas gewaarborgd. Een jonge ondernemer aan het roer die de Achterhoekse mentaliteit begrijpt. Voor mij is het allerbelangrijkste dat de sfeer en gezelligheid in ons hechte bedrijf blijft. Er wordt hard gewerkt, maar er is zeker ook tijd voor een geintje.”

Klaar voor de toekomst
Thomas: “Nu in 2022 zitten we op 173 personeelsleden, 70 eigen trekkers en bakwagens, 85 opleggers en aanhangers en 34 meeneemheftrucks, de zogeheten kooiapen. We sturen dagelijks ongeveer 100 auto’s aan op de weg. We blijven op alle vlakken groeien in de goede richting.”
“Gezien onze groei en ruimtetekort hebben we als Roemaat Transport hele mooie plannen. Dit jaar wordt er gestart met de bouw van onze nieuwe vestiging in Varsseveld. We hebben een stuk grond aan de Markenweg gekocht van ruim 11.000 m2.  Daar gaan we op een duurzame manier een nieuwe extra vestiging neerzetten voor opslag en warehousing.”

“De komende jaren willen we de groene doelstellingen van ons bedrijf verder behalen. Door de aanschaf van de LNG-truck en elektrische kooiapen zijn we al een stap in de goede richting. Ook blijft onze kwaliteit en het altijd verbeteren ervan, hoog in het vaandel staan.”


 
18-12-2020

Op naar een groene toekomst

A. Roemaat Transport B.V., met vestigingen in Nederland en Duitsland, heeft een nieuwe Volvo FH 460 pk 4x2-trekker met LNG-motor aan het wagenpark toegevoegd. Met de aanschaf van deze Volvo LNG wil Roemaat een bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Daarnaast is het voor het transportbedrijf aantrekkelijk om juist nu te investeren in een schone LNG-truck.

De Volvo FH LNG zorgt voor een 20% kleinere CO2-voetafdruk en de mogelijkheid om te rijden op bio-LNG betekent een mogelijke reductie van 100%. Daarnaast zijn LNG-motoren aanzienlijk stiller en leveren ze dezelfde prestaties als hun tegenhanger op diesel.

Thomas Kruip, algemeen directeur bij A. Roemaat Transport: “Samen met Volvo Trucks-dealer Paashuis Bedrijfswagens hebben we gekeken naar de milieuvoordelen en hebben we een businesscase uitgewerkt om de economische haalbaarheid te beoordelen. Op beide vlakken zagen we voldoende voordelen.” Bas Visser, financieel directeur bij Roemaat vult aan: “Tevens kunnen we gebruikmaken van voordelen met betrekking tot MAUT en accijns. Mede daarom hebben we geïnvesteerd in een Volvo FH LNG-truck.”LNG-stimuleringsregelingen

De NL-stimuleringsregeling voor LNG en Bio-LNG is door het Ministerie van Financiën opnieuw vastgesteld. Direct aan de pomp wordt er (afhankelijk van LNG-leverancier) vanaf 1 januari 2021 een korting per kilogram LNG verrekend. Met deze regeling kan de transportsector direct een bijdrage leveren aan het behalen van de klimaatdoelen en wordt tevens een belangrijke stap gezet in de richting van Bio-LNG.

Dat Roemaat met deze truck door Duitsland rijdt, heeft als bijkomend financieel voordeel dat er tot eind 2023 geen MAUT betaald hoeft te worden. Hierdoor kan de extra investering die voor een LNG-truck nodig is, op termijn sneller terugverdiend worden.
28-08-2017

In memoriam

Op 26 augustus 2017, is onze oprichter en naamgever Aloys Roemaat op 90-jarige leeftijd overleden.

Vanaf de oprichting in 1964 wist hij zijn eenmanszaak uit te laten groeien tot een internationaal opererende onderneming voor logistiek, transport en warehousing.

Wij zijn hem dankbaar voor de vele jaren noeste arbeid en voor de toewijding die hij tot in zijn laatste dagen toonde voor ons bedrijf en de werknemers.

Medewerkers Aloys Roemaat transport