THE ART IN TRANSPORT, DAT MAKEN WE GRAAG VOOR U WAAR!

NIEUWS


18-12-2020

Op naar een groene toekomst

A. Roemaat Transport B.V., met vestigingen in Nederland en Duitsland, heeft een nieuwe Volvo FH 460 pk 4x2-trekker met LNG-motor aan het wagenpark toegevoegd. Met de aanschaf van deze Volvo LNG wil Roemaat een bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Daarnaast is het voor het transportbedrijf aantrekkelijk om juist nu te investeren in een schone LNG-truck.

De Volvo FH LNG zorgt voor een 20% kleinere CO2-voetafdruk en de mogelijkheid om te rijden op bio-LNG betekent een mogelijke reductie van 100%. Daarnaast zijn LNG-motoren aanzienlijk stiller en leveren ze dezelfde prestaties als hun tegenhanger op diesel.

Thomas Kruip, algemeen directeur bij A. Roemaat Transport: “Samen met Volvo Trucks-dealer Paashuis Bedrijfswagens hebben we gekeken naar de milieuvoordelen en hebben we een businesscase uitgewerkt om de economische haalbaarheid te beoordelen. Op beide vlakken zagen we voldoende voordelen.” Bas Visser, financieel directeur bij Roemaat vult aan: “Tevens kunnen we gebruikmaken van voordelen met betrekking tot MAUT en accijns. Mede daarom hebben we geïnvesteerd in een Volvo FH LNG-truck.”LNG-stimuleringsregelingen

De NL-stimuleringsregeling voor LNG en Bio-LNG is door het Ministerie van Financiën opnieuw vastgesteld. Direct aan de pomp wordt er (afhankelijk van LNG-leverancier) vanaf 1 januari 2021 een korting per kilogram LNG verrekend. Met deze regeling kan de transportsector direct een bijdrage leveren aan het behalen van de klimaatdoelen en wordt tevens een belangrijke stap gezet in de richting van Bio-LNG.

Dat Roemaat met deze truck door Duitsland rijdt, heeft als bijkomend financieel voordeel dat er tot eind 2023 geen MAUT betaald hoeft te worden. Hierdoor kan de extra investering die voor een LNG-truck nodig is, op termijn sneller terugverdiend worden.
17-03-2020

Maatregelen COVID-19

Het Corona-virus (COVID-19) houdt ons allen in de greep. Voor A. Roemaat Transport is het vanzelfsprekend dat wij ons houden aan de richtlijnen die vanuit de overheid zijn opgesteld. De gezondheid van onze medewerkers, klanten en leveranciers stellen wij voorop. Graag willen we u op de hoogte brengen hoe wij deze richtlijnen en onze eigen verscherpte maatregelen in de praktijk toepassen. Wij vragen hierbij ook uw medewerking, zodat we samen de strijd aan gaan tegen de verdere verspreiding van het virus.

Vooralsnog bieden wij onze dienstverlening aan zoals u van ons gewend bent. Wij hebben alle (voor ons) belangrijke instanties benaderd en op dit moment zijn er geen belemmeringen voor de transportsector. Onze medewerkers zijn op de hoogte gebracht van de laatste adviezen van het RIVM en zullen hiernaar handelen om zoveel mogelijk direct contact te vermijden. Ook is hen verzocht protocollen/huisregels die door u zijn opgesteld op te volgen.

Welke extra maatregelen nemen wij:
- Wij bellen van te voren met alle ontvangers of zij aanwezig zijn, hierdoor verminderen wij het onnodig uit de cabine stappen van onze medewerkers;
- Wij leveren tot aan de deur. De ontvanger dient zelf de bestelling binnen te zetten;
- De toegang tot onze bedrijfsruimtes worden afgesloten voor leveranciers en bezoekers, deze dienen zich eerst (telefonisch) te melden;
- Geen bezoekafspraken intern en extern;
- Onze chauffeurs nemen gepaste afstand tot de ontvanger en zullen eventuele papieren neerleggen;
- De CMR of digitale vrachtbrief wordt, in overleg met de ontvanger, door onze chauffeur afgetekend.

Wat vragen wij van u:
- Graag contactgegevens voorzien van de relevante telefoonnummers van de ontvanger en deze vermelden op de order;
- Ons van zoveel mogelijk informatie voorzien omtrent instructies op de laad- en/of loslocaties betreffende het COVID-19;
- Begrip voor onze richtlijnen en die wie de overheid ons allen geeft omtrent de bestrijding van het virus en zullen worden nageleefd door onze collega’s;
- Begrip indien de lostijden uitlopen i.v.m. de nieuwe instructies op de laad- en/of loslocaties.

Indien er ontwikkelingen zijn die invloed hebben op onze dienstverlening dan brengen wij u uiteraard op de hoogte. Wij houden het nauwlettend in de gaten.

Mocht u vragen hebben over de bovenstaande informatie, neem dan contact met ons op per email info@roemaat.nl of telefonisch via 0544-373030.

Bedankt voor de medewerking en laten we er met z’n allen alles aan doen om verdere verspreiding van dit virus te voorkomen.

Met vriendelijke groet,

A. Roemaat Transport B.V.

Thomas Kruip
Algemeen Directeur
28-08-2017

In memoriam

Op 26 augustus 2017, is onze oprichter en naamgever Aloys Roemaat op 90-jarige leeftijd overleden.

Vanaf de oprichting in 1964 wist hij zijn eenmanszaak uit te laten groeien tot een internationaal opererende onderneming voor logistiek, transport en warehousing.

Wij zijn hem dankbaar voor de vele jaren noeste arbeid en voor de toewijding die hij tot in zijn laatste dagen toonde voor ons bedrijf en de werknemers.

Medewerkers Aloys Roemaat transport